|
|
|
|
Wyszukaj w tekstach na stronie:
|
|
Kontakt:
|
Adres firmy:
|
|
|
Info:
Warning: fread() [ function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/almi-polska/ftp/menu.php on line 264
Odwiedziły nas: osób, Osób na stronie: 2
|
|
|

ŚRODKI POMOCNICZE DO PRODUKCJI WĘDLIN |
index A
|
index
|
nazwa
|
dawkowanie
|
opis
|
23VP003
|
2160
|
Natriumzitrat po 1 kg
|
w zależności od zastososowania
|
Stabilizator, emulgator, przeciwutleniacz, regulator PH, przyspiesza peklowanie mięsa, zwiększa wodochłonność (współdziała w utrwalaniu jego barwy)
|
23VP086
|
2164
|
Natriumzitrat po 25 kg
|
20VP043
|
2100
|
Almin po 0,90 kg
|
4,5 g / 1 kg masy
|
Środek pomocniczy do kutrowania z dodatkiem cytrynianu i środków wybarwiających dla przemysłu mięsnego, do produkcji farszu
|
20VP527
|
2090
|
Almin neu po 1 kg
|
5 g / 1 kg masy
|
Preparat cytrynianowy wzmocniony bialkiem do kutrowania polepszający wiązanie wody, emulgowanie. Poprawia stabilność i teksturę farszu oraz wybarwienie. Z dodatkiem proteiny mlecznej
|
20VP638
|
5306
|
Almin Euro po 15 kg
|
10 g / 1 kg mięsa
|
Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek zwiększający wiązanie wody oraz wybarwienie, przeznaczony do produkcji farszu. Nie wymaga dodatku białka sojowego, na bazie cytrynianów
|
20VP681
|
5374
|
Almin 700 PH po 15 kg
|
4,5 g / 1 kg masy
|
Preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Zalecany szczególnie do parówek. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 700 ppm
|
20VP682
|
5377
|
Almin 1500 PH po 15 kg
|
4,5 g / 1 kg masy
|
Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 1500 ppm
|
20VP683
|
5379
|
Almin 3000 PH po 15 kg
|
4,5 g / 1 kg masy
|
Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 3000 ppm
|
23VP684
|
5313
|
Almin Euro 01 PH po 1 kg
|
8 g / 1 kg mięsa
|
Specjalistyczny fosforanowy preparat ze środkiem do wybarwiania przeznaczony do wyrobów parzonych, peklowanych, kiełbas i produktów typu mielonki
|
23VP647
|
5312
|
Almin Euro PH 01 po 20 kg
|
20VP528
|
2095
|
Almin Stabil po 1 kg
|
4,5 g / 1 kg mięsa
|
Środek funkcjonalny do kutrowania zawierający cytrynian i białko zwierzęce, bez środków wybarwiających; bezfosforanowy do gotowych wyrobów; przeznaczony do wstępnego peklowania mięs drobnych wyrobów; przeznaczony do wstępnego peklowania mięs polepszający wiązanie wody, teksturę i wydajność
|
20VP531
|
2096
|
Almin Stabil po 20 kg
|
23VP777
|
8199
|
Almonat BL po 1 kg
|
3-5 g / 1 kg masy
|
Dwufosforan czteropotasowy do produkcji wyrobów mięsnych
|
1014883.800
|
8200
|
Almina po 25 kg
|
3-5 g / 1 kg masy
|
Preparat zwiększający wiązanie wody, emulgowanie, poprawiający teksturę, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Almina jest wysuszony, metodą rozpyłową tripolifosforanem sodu, który rozpuszcza się całkowicie w zimnej wodzie
|
23VP642
|
5333
|
Almi Gel Mix po 1 kg
|
3-10 g / 1 l solanki
|
Specjalistyczny preparat służący do poprawienia konsystencji kiełbas parzonych i suszonych
|
23VP093
|
5330
|
Almi Gel 50 po 1,30 kg
|
1,30 g / 50 l wody
|
Środek emulgujący i stabilizujący przeznaczony do produkcji żywności, głównie kiełbas parzonych, zapobiega osadzaniu się galarety o zapachu neutralnym. Można używać go jako środek do produkcji emulsji częściowo zastępującej emulsję skórkową
|
23VP691
|
5340
|
Almi Cell po 1 kg
|
0,2 g / 1 kg masy
|
Karboksymetyloceluloza stosowana jako zagęszczacz, substancja wypełniająca i stabilizator do produkcji różnego rodzaju kiełbas parzonych w celu poprawienia konsystencji, ograniczenia efektów obsuszenia, bez smaku i zapachu
|
1028096.000
|
8015
|
Błonnik Owsiany po 15 kg
|
w zależności od zastos.:względnie 0,5-2% w stos.do prod.końcowego
|
Błonnik roślinny stosowany w celu polepszania konsystencji i zwiększania chłonności wody w wyrobach szynkowych. Stosowany do solanek nastrzykowych
|
23VP680
|
5555
|
Carragen po 25 kg
|
0,4-0,8% w stos.do prod. końcowego
|
Dawkowanie: zgodnie z dobrą praktyką wytwarzania i obowiązującymi normami (zaleca się 0,4-0,8% w gotowym produkcie) Zagęszczacz, substancja żelująca do wysokowydajnych wędzonek, szynek, konserw mięsnych i drobiowych, kiełbas homogenizowanych, drobno-, średnio- i grubo- rozdrobnionych, produktów blokowych, wędlin podrobowych oraz kiełbas drobiowych niewędzonych
|
22VP000
|
2105
|
Alit po 1 kg
|
6 g / 1 kg mięsa
|
Środek do peklowania mięsa, zapewnia stabilną barwę produktu
|
22VP014
|
2108
|
Alit po 20 kg
|
6 g / 1 kg mięsa
|
23VP982
|
5445
|
Almi RO-stark po 1 kg
|
5-10 g / 1 l solanki
|
Preparat przyśpieszający peklowanie i utrwalający wybarwienie, przeznaczony do produkcji różnego rodzaju wędlin surowych, wędzonek tradycyjnych – środek pomocniczy, stabilizator barwy z dodatkiem azotanu sodu
|
22VP005
|
2140
|
Alrosa Spezial Extra po 1 kg
|
150 g / 100 kg masy
|
Preparat przyśpieszający peklowanie i utrwalający wybarwienie, przeznaczony do produkcji różnego rodzaju wędlin parzonych i surowych – środek pomocniczy, stabilizator barwy
|
23VP697
|
5274
|
Almi Karmin po 1 kg
|
0,5 g / 1 kg masy
|
Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas
|
23VP052
|
2014
|
AD-Jaśmin po 1 kg
|
100 g / 100 kg masy
|
Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas
|
23VP094
|
5360
|
Almi Red po 1 kg
|
0,5-2 g / 1 kg mięsa
|
Krwinki wieprzowe stosowane jako składnik solanek nastrzykowo-zalewowych
|
23VP768
|
8208
|
Kolor 007 po 1 kg
|
1-2 g / 1 kg masy
|
Stabilizowane krwinki wieprzowe stosowane do solanek nastrzykowych, zalewowych, kiełbas surowych i parzonych do poprawy barwy gotowego wyrobu.
|
23VP755
|
8055
|
Zamiennik krwi po 1 kg
|
1 : 8 (produkt:woda)
|
Barwnik na bazie suszonych krwinek czerwonych, szczególnie przydatny przy nastrzyku boczku – barwi mięso, nie barwi tłuszczu
|
10VP116
|
1458
|
MP-Singapur po 0,10 kg
|
0,5-1 g / 1 kg masy
|
Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas oraz solanek
|
1050910.901
|
4829
|
Almi Liquid 3 po 12 kg
|
wg barwy
|
Środek wybarwiający do produktów peklowanych. Ekstrakt ziół i owoców stosowany jako aromat do środków spożywczych w celu polepszenia smaku i koloru. Doskonały środek do barwienia powierzchni produktów (kiełbas i wędzonek)
|
1050910.900
|
4821
|
Almi Liquid 3 po 28 kg
|
wg barwy
|
23VP035
|
2308
|
Karmel po 1 kg
|
w zależności od zabarwienia produktu
|
Barwnik do rozcieńczania z gorąca wodą w stosunku 1:2 lub 1:4
|
23VP041
|
2309
|
Karmel po 7 kg
|
w zależności od zabarwienia produktu
|
23VP648
|
1797
|
AT-Proszek do wędzenia po 1 kg
|
20-30 g / 1 kg mięsa
|
Barwnik do rozcieńczania z gorąca wodą w stosunku 1:2 lub 1:4
|
23VP937
|
5409
|
Almi Flavour Booster po 1 kg
|
0,8 -1 g / 1 kg masy
|
Środek do podnoszenia smakowitości wyrobów mięsnych. Nie zawiera glutaminianu sodu
|
23VP664
|
1703
|
Pork Neutral po 1 kg
|
1-2 g / 1 kg masy
|
Gotowa mieszanka środków przyprawowych wzmacniająca smak wędlin i kiełbas oraz maskująca nieprzyjemny posmak MDM
|
23VP740
|
5389
|
MDM Kill po 1 kg
|
4-7 g / 1 kg masy
|
Gotowa mieszanka wzmacniająca i polepszająca smak mięsa i wędlin, neutralizująca nieprzyjemny zapach mięsa mechanicznie odkostnionego, z nutą mięsną
|
|
2148
|
Alrosa-Dextrosa (Glukoza) po 25 kg
|
|
Cukier gronowy - przeznaczony do celów spożywczych
|
23VP004
|
2155
|
Emulgator ST po 1 kg
|
8-10 g / 1 kg masy
|
Środek emulgujący rozpuszczalny w gorącej wodzie (temp.90oC), odpowiedzialny za stabilną emulsję wodno-tłuszczową i strukturę w parzonych wyrobach wędliniarskich typu pasztet, pasztetowa
|
23VP058
|
2157
|
Emulgator 75 po 1 kg
|
5-7 g / 1 kg masy
|
Środek emulgujący i stabilizujący do środków spożywczych; zapobiega tworzeniu się galarety, przeznaczony do pasztetów i emulsji tłuszczowej (stosowany „na sucho”)
|
23VP634
|
2124A
|
Emulgator meatgrill po 2 kg
|
40 g / 1 kg masy
|
Preparat na bazie alginianów do restrukturyzacji mięs drobnych. O szczegóły dotyczące stosowania proszę pytać naszych technologów
|
23VP816
|
8013
|
BS-100 po 1 kg
|
do produktów w galarecie: 2 g / 1 kg wyr. gotowego
|
Środek konserwujący do powierzchniowego zabezpieczenia suszonych wyrobów mięsnych oraz auszpików. Dozowanie do produktów w galarecie 2 g / 1 kg wyrobu gotowego
|
23VP022
|
2175
|
Frischregulat po 7 kg
|
1.50-2.50 kg/ 100 l wody
|
Środek zakwaszający do przedłużania trwałości przetworów mięsnych, do zmiękczania surowych skórek i usuwania błon śluzowych z ozorów wieprzowych i wołowych.Obróbka surowych skórek: 150-200 g produktu ALMI FRISCH REGULAT dodać do 100 l wody i zamoczyć w roztworze surowe skórki na 15 do 20 godzin w zależności od pożądanej konsystencji. Usuwanie błon śluzowych z ozorów wieprzowych i wołowych: Do 100 litrów gorącej wody dodać 250g preparatu ALMI FRISCH REGULAT. Następnie do gotującej się wody włożyć ozory i parzyć je w temp. 90-95oC. Po około 2 godzinach błony śluzowe można z łatwością usunąć ręcznie lub przy pomocy noża. W przypadku ozorów wolowych czas parzenia wynosi około 3,5-4 godzin.
|
23VP101
|
2477
|
Środek do zmiękczania skórek po 6 kg
|
6 l / 100 l wody
|
Preparat do zmiękczania skórek w roztworach wodnych
|
23VP687
|
1381
|
Schwarten mix I po 2 kg
|
2 kg / 100 l wody
|
Preparat do zmiękczania skórek w roztworach wodnych
|
23VP688
|
1382
|
Schwarten Mix II po 3 kg
|
3 kg / 100 kg skórek
|
Środek chemiczny do obróbki skórek. Środek do emulgacji skórek, zmiękczonych preparatem „schwarten mix I”
|
20VP633
|
1855
|
Almi Trans FAS po 0,15 kg
|
8-10 g / 1 kg masy
|
Preparat enzymatyczny do wiązania kawałków surowego mięsa. Polecamy do wędzonek surowych z mięsa rozdrobnionego oraz do restrukturyzowanego mięsa kulinarnego (np. steki)
|
23VP149
|
8032
|
Kultury starterowe ALMI 2
|
20 g / 100 kg farszu
|
Kultury starterowe przeznaczone do produkcji kiełbas surowych dojrzewających dla szybkiego wybarwienia i obniżenia PH. Zapewniają stabilność koloru, trwałość i związanie plastrów. W sprawie wyboru kultur prosimy konsultować się z naszymi technologami
|
23VP668
|
8030
|
Kultury starterowe AS-3/100
|
1 op / 100 kg masy
|
10VP928
|
8150
|
MP-Bejca do dziczyzny po 1 kg
|
wg smaku / potrzeby
|
Mieszanka ziołowa do nacierania mięsa w elementach lub marynowania. Polecamy do wysokogatunkowych wędzonek wieprzowych i do wyrobów z dziczyzny
|
23VP404
|
4471
|
Almi Chłopska w Płynie po 20 kg
|
0,90 kg / 100 kg masy
|
Kompozycja przyprawowa do kiełbasy tradycyjnej typu "chłopska" wraz ze środkiem do poprawy kruchości
|
23VP406
|
4481
|
Almi Chłopska w Płynie po 10 kg
|
23VP355
|
8076
|
Sól zmiękczająca PL po 1 kg
|
200 g / 100 l solanki
|
Preparat enzymatyczny do poprawy kruchości mięsa
|
|
ALMI Polska Spółka z o.o. ul. Metalowa 3, 43-109 Tychy.
Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2018r. All Rights Reserved.
Projekt strony: FAT-COM.pl
|